Ovoga vikenda poginula dvojica slovenskih bajkera

Prema informacijama policije proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je osam prometnih nesreća, od toga dvije sa smrtno stradalim osobama koje su se dogodile u subotu 25. rujna na dionicama državne ceste broj 8.

U 13 sati, predio Rođanka, Općina Karlobag, dogodila se teška prometna nesreća  kada je 49-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga, te uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom, prešao u suprotnu prometnu traku i udario u drugi motocikl slovenske nacionalne oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 53-godišnji slovenski državljanin. Nakon toga je udario u još jedan motocikl kojim je također iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnji slovenski državljanin. 

49-godišnji vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, dok su ostala dvojica vozača motocikla teško ozlijeđeni i zadržani na liječenju.
 
Oko 13 sati u mjestu Ažić Lokva, Grad Senj, 60-godišnjak iz Rijeke upravljao je osobnim automobilom riječke registracijske oznake, iz smjera Karlobaga u smjeru Senja. Prilikom nepropisnog skretanja u lijevo oduzeo prednost prolaska motociklu slovenske nacionalne oznake uslijed čega motocikl kojim je iz suprotnog smjera upravljao 42-godišnji slovenski državljanin udara u prednju desnu stranu automobila. 

Uslijed zadobivenih ozljeda vozač motocikla je preminuo na mjestu događaja, a protiv vozača osobnog automobila će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Nastavak ispod oglasa

L. O./PULS