Park prirode Velebit spremnije nego li ikada očekuje turističku sezonu

Svi turistički djelatnici slažu se u jednoj konstataciji: turistička sezona 2023. odavno je počela. Iako s nešto manjim intenzitetom turisti su od samog početka ove godine pohodili mnoge destinacije, pri čemu su Dubrovnik, Opatija, Pula i mnoge druge do danas zabilježile respektabilan broj gostiju.

U kontinentalnom dijelu Hrvatske te su brojke skromnije, ali ipak postojane. Jedna od poželjnih destinacija je Park prirode Velebit koji je mnogim turistima još pomalo tajanstven. Sa Zavratnicom, najljepšom uvalom na Jadranu, i monumentalnim Cerovačkim špiljama broj posjetitelja ovih destinacija ipak sukcesivno raste. Ravnatelj Parka prirode Velebit Mario Šaban definirao nam je očekivanja ove ustanove.

Nastavak ispod oglasa

-Po prvi puta ćemo u uvali Zavratnica ovu sezonu dočekati s jednim ugostiteljskim objektom. Do sada nismo imali takav sadržaj, iako se potrebe javljaju već godinama. Od 15. lipnja ondje kreće s radom ugostiteljski objekt koji će posjetiteljima ponuditi hranu i piće. Ove godine očekujemo i povećanje broja posjetitelja u Cerovačkim špiljama. To će biti rezultat pojačanog marketinga, otvaranja Centra izvrsnosti i općenito povećanjem popularnosti te destinacije. Timovi od osam djelatnika za prijem posjetitelja već su spremni, ističe ravnatelj Mario Šaban.

Dodaje kako će se uskoro realizirati obnova i uređenje nekoliko planinarskih kuća na Velebitu, a obnova očekuje i neke dijelove uvale Zavratnica.

L. O.