Planinari će ponovno učestalo pohoditi Visočicu

Kako smo već javljali, ove subote će se nakon 25 godina stanke ponovo staviti u funkciju Planinarski dom na Visočici. U svrhu izgradnje i obnove toga objekta, nekadašnjeg Gojtanovog doma iz 1929., osnovan je Inicijativni Odbor prije dvije godine za koji postoji potpora od strane Parka prirode Velebit, Planinarskog društva „Željezničar“, Turističke zajednice Grada Gospića i Hrvatskog planinarskog saveza.
Grad Gospić je odmah je pokrenuo i proces rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na čestici na kojoj se nalazila ruševina doma. Predmet je u ingerenciji Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i uskoro se očekuje pozitivan odgovor. Grad je pokrenuo i izradu dokumentacije, te je u tu svrhu izrađeno Idejno rješenje kojim se predviđa rekonstrukcija postojećeg planinarskog doma, te je u fazi ishođenje dokumentacije za glavni projekt.
Cilj ove priče je kroz nadolazeće Europske fondove u svrhu ulaganja u pokretanje, poboljšanje i širenje lokalnih temelja usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu osigurati financijska sredstva za obnovu planinarskog doma. Obnovljeni Planinarski dom na Visočici bit će svečano otvoren ove subote u 12 sati.

L. O.

Nastavak ispod oglasa