Platili ste račun krivotvorenim novčanicama! Dolazimo po ostatak!

Policijska uprava ličko-senjska je prije nekoliko dana izvjestila javnost o prijevarama u kojima se lopovi predstavljaju kao policajci. Ilustrativan je primjer neuspjelog pokušaja prijevare zabilježen prije dva dana u Gospiću. U jednom stanu zazvonio je telefon.

-Da molim.

Nastavak ispod oglasa

-Oprostite na smetnji, ali imamo dojavu da ste ovih dana platili robu u jednoj gospićkoj trgovini krivotvorenim novčanicama-rekao je nepoznat muški glas s naglaskom bližem Zagrepčaninu, nego li Ličaninu.

-Ne razumijem, platio sam novčanicama iz bankomata-reče već pomalo uplašenin Gospićanin.

-Odmah ćemo poslati dva policajca u civilu da im predate preostali novac kako bismo ga poslali na ekspertizu i utvrdili jesu li vaše preostale novčanice krivotvorene-reče već zapovjednim tonom neznanac.

-Nema problema, samo dođite. U mojem susjedstvu žive tri policajca pa će i oni pomoći oko ovog slučaja-zaključio je pozvani građanin.

-Klik. TUUUUUUUUUUUUUUUU!

Bila je ovo pisana ilustracija još jednog pokušaja prijevare tzv. policije u civilu. Gospićanin je prozreo muljažu i na spomen susjeda poliajaca prevaranti su odustali od nauma. Dolaze Božićni blagdani i u to vrijeme svake godine na e-mail adrese građana stiže na stotine „kršćanskih“ poruka punih ljubavi i zahtjeva za uplatu novca na nepoznate žiro-račune!

L.O.