Plaža Tatinja se ne predaje!

0

Nakon što na Jadranskoj magistrali izlazite iz Karlobaga u smjeru Senja, na drugom po redu zavoju nalaze se s lijeve  strane ceste dva poveća parkirališta. Prvo je i u ove korona-dane i „crvenih turističkih lista“ uvijek popunjeno, a na drugom ćete susresti nekoliko kampera.

Karlobag je cijelo vrijeme pandemije bio i ostao korona-free zona. Njegove čiste i uređene plaže su uvijek pune kupača. Čak i u ovo vrijeme kada bura tjera po svome plaža Tatinja je prava oaza. Smještena u usjeku podno ceste i stijenja, Tatinja je i danas puna kupača. Čisto smaragdno-plavo more, odlična ponuda u obližnjem beach-baru, lagani prilaz u more-sve su ovo dovoljni razlozi za njezinu popularnost. Čak i kada bura puše, kao da ima respekt prema plaži jer je refuli preskaču pa je na Tatinji mirno.

Oglas

Pravi gušti na jadranskim plažama počinju u rujnu. More je uvijek temperature između 23 i 25 stupnjeva C, vani nije prevruće pa se približavanjem  vrijednosti temperatura mora i zraka stvara dodatna ugoda za kupanje. Proteklih smo godina na Tatinji znali zateći dvije vrste njezinih poklonika. Prvi su ribolovci koji u poslijepodnevnim i večernjim satima ovdje love orade, lubene, ušate… Tiho je i nitko im ne smeta. U noćnim satima  Tatinju zauzmu zaljubljeni parovi, pjesnici i mistici. Svi oni će vam potvrditi kako je zalazak Sunca na Tatinji scena bez premca. Pontifikat Tatinje postao je bezgraničan, prelijep i poseban. Dovoljni su to razlozi da je pohodimo iz bilo kakvih pobuda.

L.O.