Podrška ministra Marasa prezimenjaku Nikoli

37

Nikola Maras, SDP-ov gradski vijećnik, kandidat je SDP-a za gradonačelnika Gospića na skorašnjim lokalnim izborima. Povodom njegovog predstavljanja, u Gospić je stigao ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras koji je čvrsto stao uz svoga prezimenjaka.

Važna mu je budućnost Like i Gospića posebice jer ga korijeni vežu uz ove krajeve.

Oglas

– Izuzetno mi je drago što svom prezimenjaku Nikoli mogu dati podršku u onome što nudi Gospiću, a to je više nego što je bilo do sada. Nažalost situacija u Gospiću nije ni krasna ni bajna proteklih godina, pa čak i duže razdoblje, a zadnja pozitivna stvar koja se u Lici dogodila je kada je došla autocesta 2003., kada je vlada premijera Ivice Račana napravila projekt koji je povezao Hrvatsku i onda je Lika dobila jednu šansu da krene snažnije naprijed. Da se taj prostor koji je nevjerojatno lijep i koji ima ogroman potencijal s obzirom na površinu i one vrijedne ljude koji ovdje žive, da se s tom vrijednom infrastrukturom krene naprijed, a nažalost to nismo doživjeli zadnjih osam godina, kazao je Maras.

– Sutra kada uđemo u EU želimo ponosni Gospić, bogati Gospić, Gospić gdje će se ljudi vraćati i gdje će moći pošteno živjeti od svoga rada. I opet to govorim sa dozom emocije zbog toga što sam ja Ličanin porijeklom, što mi je mama iz Perušića, a tata iz Brloga pokraj Otočca. jedna od stvari koja me posebno i motivira je to što mi korijeni potječu iz Like i zato mi je drago da je moj prezimenjak nikola također ušao u jednu utrku, izbornu kampanju.

Poručio je da Gospić vrijedi puno više, ima puno kvalitetnije ljude i može na izborima krenuti naprijed, “krenuti u jednu bolju perspektivniju budućnost u okviru županije, Hrvatske na kraju kraje Europske unije”.

– Uvjeren sam da će Nikola Maras napraviti izvrstan rezultat i da će biti prvi gradonačelnik Gospića u Europskoj uniji, zaključio je ministar.

Marijana Musić Mašić predstavljena je kao kandidat za zamjenika gradonačelnika, a Nikola Maras u svome izlaganju programa naziva “Izbori za novi Gospić” istaknuo je kako želi bolji i pravedniji Gospić kao gospodarsko, turističko, sportsko i kulturno središte.

Najavio je osnivanje poduzetničkog centra, a ovisno o financijskoj mogućnosti i poduzetničkog inkubatori. Želi poboljšanje rada gradske uprave, zapošljavanje stručnih, sposobnih i proaktivnih djelatnika i stvaranje pozitivne poduzetničke klime. Prioritet je i bolja turistička sezona te stvaranje ličkih brendova počevši od Nikole Tesle, Ante Starčevića preko ličkoga krumpira i janjetine.

I.V.