Područje Vrhovina u turističkom usponu

0

Područje Općine Vrhovine sve se snažnije nameće kao turistički kraj. Gotovo netaknuta priroda, ZIP-line žičara, turistički smještajni kapaciteti, blizina NP Plitvička jezera i sve modernija infrastruktura dovoljna su jamstva da ova nevelika općina još bolje iskoristi ove blagodati. Vrhovine se nalaze na 714 metara nadmorske visine, što je još jedna prednost u zimskim vremenima.
Započete i uznapredovale aktivnosti na Sportskom centru „Bijeli vrh“ još su jedan od stimulansa koji dokazuju opredijeljenosti ovoga kraja za turističke sadržaje. Potvrdio nam je to i načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić.

-Na lokalitetu Bijeli vrh grade se tri skijaške staze. Najviša na nadmorskoj visini od 1051 metar, s visinskom razlikom starta i cilja od 270 metara. Podno Bijelog vrha i sada se nalaze skijaški tereni koje ljubitelji zimskih sportova koriste već godinama. Realizacijom spomenutog Sportskog centra Bijeli vrh očekujemo ekspanziju turizma koji bi tada u Vrhovinama mogao potrajati kroz cijelu godinu, napominje načelnik Milorad Delić.

L.O.