Policija u Gospiću uhvatila vozača s preko 3 promila i vozačicu bez dozvole

0

Policijski službenici Policijske postaje Gospić imali su pune ruke posla jučer kada su zaustavili dva neodgovorna vozača.

Prvi je bio 50-godišnjak s područja Gospića, koji je upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake pod utjecajem alkohola. Alkotest je pokazao čak 3,11 g/kg. Policija ga je smjestila u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Drugi je bio osobni automobil, također gospićke registracijske oznake, kojim je upravljala 27-godišnjakinja s područja Gospića. Utvrđeno je da vozi automobil prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Također, kod sebe nije imala osobnu iskaznicu ili bilo koji drugi dokument sa slikom.

Oboje vozača su isključeni iz prometa, te protiv njih slijede optužni prijedlozi nadležnom sudu.

Policijska postaja Gospić apelira na sve sudionike u prometu da se odgovorno ponašaju i pridržavaju prometnih propisa. “Ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan”, poručuju iz Policijske postaje. Dodaju kako odgovorno ponašanje na cesti doprinosi ne samo osobnoj, već i sigurnosti svih sudionika u prometu.

L.O.