Pomoć gladnoj djeci u Africi

0

Hrvatski Caritas danas je pokrenuo akciju pomoći za Afriku, takozvani Afrički rog, napose Somaliju u kojoj milijuni ljudi živi na rubu gladi, a kriza hrane izazvana sušom smatra se najtežom u posljednjih 20 godina.

Iz interventnog fonda Hrvatski Caritas uputio je žurnu pomoć putem svoje međunarodne mreže – Caritasa Internationalis koji osigurava logističku i operativnu podršku u pružanju kvalitetne pomoći. Građani se u akciju mogu uključiti uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa kod PBZ-a 2340009 – 1100080340, poziv na broj 27 ili pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6,15 kn, PDV uključen). Vjernici priloge mogu predati i u svim župama u Hrvatskoj, a može se izvršiti i online uplata na stranici www.caritas.hr.

Caritas u priopćenju podsjeća da je i papa Benedikt XVI. prošlu nedjelju uputio međunarodnoj zajednici poziv na mobilizaciju i pružanje pomoći stanovištvu Afrike.

„Velikom zabrinutošću pratim vijesti koje stižu iz dijela Afrike, takozvanog Afričkoga roga, napose Somalije, koju je pogodila užasna suša, a neke krajeve i vrlo jake kiše, što je prouzročilo humanitarnu katastrofu. Želio bih da ojača međunarodna mobilizacija radi brzog slanja pomoći našoj braći i sestrama koji su u velikoj kušnji, a među njima su i mnoga djeca. Neka ne ponestane naše solidarnosti s trpećim stanovništvom i stvarne potpore svih osoba dobre volje“, poručio je papa Benedikt XVI. iz Castel Gandolfa.

Hrvatski Caritas će, kao i u dosadašnjim akcijama pomoći za potrebne u svijetu, prikupljena sredstva dostaviti putem svoje međunarodne mreže, Caritasa Internationalis, kaže se u priopćenju Caritasa.

Hina