Ponovno „cvjeta“ krađa šume

0

Kada Zagrepčanin krade šumu, to je svakako vijest koju valja objaviti. Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom iz Zagreba zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Zagrebačkog drvosječu sumnjiči se da je u razdoblju od 1. do 31. ožujka 2016. godine u šumskom predjelu Čanka, općina Plitvička Jezera, posjekao i ukrao 1.5 m³ bukovog ogrjevnog drveta u vlasništvu Hrvatskih šumasa sjedištem u Vrhovinama. U razdoblju od 15. travnja do 1. svibnja 2016. godine u šumskom predjelu Tuka Bjelopoljskog, općina Plitvička Jezera, nepoznati počinitelj posjekao je i otuđio 13 stabala bukve u vlasništvu Hrvatskih šuma sa sjedištem u Korenici.

Moderna i sofisticirana manguparija dogodila se 30. ožujka 2016. godine nepoznati počinitelj je najvjerojatnije putem sustava elektronske pošte, neovlašteno pristupio računalnom sustavu trgovačkog društva sa sjedištem u Otočcu i kriptirao, odnosno učinio nedostupnim podatke tog trgovačkog društva.

Narušavanje javnog reda i mira dogodilo se na području Gospića, i to vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe, te je protivrabijatnog počinitelja podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Jučer je u Donjem Lapcu građanin dragovoljno predao 108 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

P.U./L. O.