Prijave za Božićni sajam u Otočcu

0

U Otočcu će se 11. i 12. prosinca održati 4. Božićni sajam u toku manifestacije Advent u Otočcu. Uspješna suradnja ŽK Otočac i Grada Otočca nastavlja se s posebnim naglaskom na širenje partnerstva u organizaciji. Božićni sajam održat će se na otvorenom u središtu Otočca, gdje u predblagdanskom okružju želimo okupiti sve naše poslovne partnere, poduzetnike, institucije, udruge i pojedince s kojima uspješno surađujemo u toku godine, te zajednički našim sugrađanima omogućiti zanimljivo druženje uz božićne pjesme i u veselom blagdanskom raspoloženju ponuditi im božićni program darova, ukrasa i ostalih proizvoda iz vlastite proizvodnje.

Ova manifestacija trebala bi pridonijeti oživljavanju i očuvanju bogate zanatske i trgovačke tradicije vezane uz Otočac i okolicu te skrenuti pozornost i senzibilizirati javnost za vrijednost sačuvanih znanja i vještina u tradiciji i rukotvorstvu, približiti široj zajednici raznolikost proizvoda domaćih proizvođača, poticati građane na aktivnije uključivanje u očuvanje vrijednosti vlastite proizvodnje, stvoriti još jednu priliku postojećim proizvođačima, tvrtkama, obrtnicima i udrugama da prikažu svoj rad, da se međusobno bolje upoznaju, razmjene iskustva i ideje te planiraju buduće zajedničke aktivnosti na dobrobit zajednice. Izložbeno-prodajni sajamski dio Adventa obogaćen je kulturno-zabavnim programom i tradicijskom gastronomskom ponudom.

Proizvođače zainteresirane za izlaganje i prodaju na Božićnom sajmu molimo da pošalju svoju prijavu do 30. studenoga 2010. godine u HGK ŽK Otočac. Prijavljene izlagače naknadno ćemo obavijestiti o svim detaljima povezanima uz način dolaska, parkiralište, mogućnost smještaja i detaljima samog programa.

Sajamski dio Adventa u Otočcu održat će se na Gradskom trgu u Ulici kralja Zvonimira ispred zgrade Gackog pučkog otvorenog učilišta, u grijanom šatoru. Sudjelovanje na Božićnom sajmu je besplatno. Ukupna površina za izlaganje ovisit će o broju prijavljenih izlagača. Sve dodatne informacije zainteresirani izlagači mogu dobiti u HGK ŽK Otočac, kod Irene Banić i Frane Lokas, stručnih suradnica HGK ŽK Otočac.

(bib/hgk )