Pripadnici 111. brigade ZNG iz Rijeke posjetili Grad Otočac

1

Danas 01. srpnja u Gradskoj vijećnici Grada Otočca, Gradonačelnik Grada Otočca Mario Barković zajedno sa suradnicima upriličio je prijem pripadnika 111. brigade ZNG iz Rijeke.

Dan 02.srpnja 2011. godine navršava se 20 godina od osnutka 111. brigade ZNG Rijeka. Toga su dana 1991. godine prve postrojbe Brigade zauzele borbene položaje u zaštiti i obrani Zračne luke Krk. Kasnije, brigada je krenula na Ličko ratište, a prve postrojbe su u jesen 1991. godine sudjelovale i u bitkama za obranu Grada Otočca. Brigada je tijekom rata sudjelovala u mnogim uspješnim bitkama i nažalost se 60 pripadnika te Bojne nikada nije vratilo svojim domovima. Njima u čast, a i na ponos svim pripadnicima ove slavne Brigade ova Udruga nastavlja s održavanjem tradicije, obilježavajući obljetnice svih važnih događaja u povijesti 111. brigade ZNG/HV.

Na čelu sa prvim zapovjednikom umirovljenim brigadirnim generalom Sergiom Rabarom promiču se uloge i značaji te sva postignuća 111. brigade u Domovinskom ratu, održavaju se tradicije i obljetnice važnih događaja u povijesti 111. brigade. Budući da su pripadnici Brigade ove godine izrazili želju za posjetom mjesta prvih bitki u Gackoj dolini i obilaska spomen obilježja u Drenovom klancu kako bi odali počast poginulim borcima, prije obilaska na spomenuta mjesta upriličen je prijem pripadnika u Gradskoj vijećnici Grada Otočca.

Sa osobitim zadovoljstvom Gradonačelnik Grada Otočca Mario Barković, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Ostović i predstojnik Ureda Gradonačelnika Petar Janković pozdravili su pripadnike i s njima proveli zajedničko ugodno druženje. Predstavnicima Udruge Gradonačelnik Mario Barković uručio je zastavu Grada Otočca kako bi podsjetila pripadnike 111. Brigade da je Grad Otočac nekada bio ratište, a danas Grad domaćin svojim uvijek dobrodošlim suborcima.

G.O.