Pronađena bomba kod Gospića, fajt u Senju

Iako su protekli blagdani iz kuta gledanja Policije bili relativno mirni, ipak nisu bili lišeni poslova iz domena policijske operative. Tako je tijekom proteklih blagdana (23. – 26. prosinca 2016. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano pet prometnih nesreća, četiri narušavanja javnog reda i mira i jedan pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2), Korenice (2) i Gospića. Tijekom proteklih blagdana na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno svega 30 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Novalji, kod 28-godišnjeg hrvatskog državljanina (1,89 g/kg).  Što se vožnje tiče moglo bi se reći kako je to bio jedan relativno miran vikend. Zato nije nedostajalo nereda.

Nastavak ispod oglasa

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe  zabilježeno je na području Otočca (1), tučnjavom na području Senja (1).

Čini se da je policija počela ponešto ozbiljnije prihvaćati držanje životinja bez nadzora i potencijalnu opasnost za promet. Tako su na području Gospića zabilježena dva takva slučaja. Odmah branimo Policiju. Poduzimali su oni i do sada potrebne radnje za stoku koja luta, ali s malo konačnih rezultata.  Čija je u konačnici ingerencija za ovakve situacije teško je reći. Lika nema riješene probleme vezane uz hvatanje, čuvanje i smještaj odlutale stoke, pa je sve ovo u fazi improvizacije. Tek kada se dogodi neka tragedija, onda se brzo utvrdi i čija je stoka lutala bez nadzora.

U petak je u Trnovcu, Grad Gospić, građanin pronašao jednu ručnu bombu, zaostalu iz II. svjetskog rata.

P. U./L. O.