Provalio u auto i ukrao-kovanice!

0
Ilustracija

Na području Ličko-senjske županije tijekom proteklog vikenda (1. – 4. prosinca 2017. godine) evidentirano je jedno kazneno djelo, šest prometnih nesreća i jedna dragovoljna predaja minsko-eksplozivnog sredstva.

U petak, 1. prosinca u Senju, nepoznati lopov provalio je u osobni automobil gospićke registracijske oznake iz kojeg je  ukrao kovanice.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u 15.15 sati na dionici autoceste A-1, u smjeru Zagreba, kod Perušića, kada je 54-godišnjak iz Svete Nedelje, upravljajući osobnim automobilom talijanske nacionalne oznake, iz za sada neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem i udario u zemljani nasip, nakon čega se automobil prevrnuo na krov. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 58-godišnja putnica iz Benkovca, te je zadržana na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 63 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najpijaniji je bio Gospićanin (51) s izmjerenih 1.73 g/kg.

Jučer je građanin s područja Perušića dragovoljno predao 52 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik protueksplozijske zaštite ove policijske uprave izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O.