Prvi senjski ljetni kros

Marko Krmpotić u muškoj i Valentina Rukavina u ženskoj konkurenciji pobjednici su prvog senjskog krosa, sportsko-zabavne manifestacije u kojoj je sudjelovalo oko sedamdeset trkača svih životnih dobi koji su odmjerili svoje snage u trčanju. Osim domaćih trkača, među kojima su uglavnom bili mladi senjski sportaši, trčali su i turisti iz Italije, Poljske, ali i iz ostalih dijelova Hrvatske koji su na odmoru u Senju. Među ostalim, krosu se priključio i jedan od naših najpriznatijih fotografa Damir Hoyka koji je i inače poznat po tome što svojim radom često sudjeluje u humanitarnim akcijama.

Trčala se dionica duga oko tri kilometra. Startalo se na Velikim vratima, a trčalo se na relaciji Kolan – brdo Nehaj – Jadranska magistrala – Pavlinski trg gdje su gledatelji pozdravili sudionike na cilju krosa.
Nakon službenog proglašenja pobjednika uslijedila je ribarska fešta na Pavlinskom trgu. Pečena riba i vino prodavale su se po simboličnim cijenama, a sav prihod Leo klub će usmjeriti za pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Nastavak ispod oglasa

Uspješni organizatori ove manifestacije bili su senjska Turistička zajednica i Leo klub Bura Senj.

A.P.