Prvo gay vjenčanje u Gospiću!

1

Ono što nam se činilo tako daleko, postalo je vrlo blizu: dogodio se prvi slučaj vjenčanja dvaju muškaraca u Gospiću. Istina, ne radi se o domaćim ljudima, već o dvojici štićenika Zatvorskog sustava RH, što će također biti opisano kao prvi takav slučaj! Iz službenih izvora nismo o ovome mogli dobiti niti riječ, ali smo privatnim kanalima uspjeli doznati nekoliko zanimljivih detalja ove gay seanse.

Kada srce kaže DA!

O ovome se u Gospiću govorkalo već dulje vrijeme, a danas u poslijepodnevnim satima vozilo za prijevoz osoba lišenih slobode zaustavilo se ispred zgrade Gradske uprave gdje se nalazi Matični ured. Iz kombija su u pratnji službenih stražara izašla dvojica zaljubljenih uznika u lisicama, Mato i Erik. Činu ceremonije vjenčanja mogli su nazočiti samo odabrani: kumovi i stražari. Ako je vjerovati glasnim šaputanjima, jedan od mladenaca našao se u zatvoru zbog ubojstva svojeg ljubavnika, zločina počinjenom iz strasti, afektu i u teškoj ljubomori. Današnji sretno okončani čin ipak je imao nekoliko uspona i padova.

Kako pronaći kumove?

Navodno se ovo epohalno vjenčanje trebalo dogoditi i prije, ali mladenci nisu mogli pronaći kumove adekvatnih osobina i seksualne orijentacije. Budući da u Gospiću, kao i posvuda postoji gay populacija, pronalaženje kumova ne bi trebao biti problem. Za kumove su mogli odabrati i neke od domaćih, sretno oženjenih muževa koji su usput zaljubljeni u dečke. Takvih u Gospiću, Lovincu, Otočcu i drugdje ima na pretek. Pa neka netko kaže da smo konzervativna sredina! Kada su kumovi pronađeni, trebalo je proširiti vjenčano prstenje jer su muški prsti bili preveliki da bi ušli u otvor. Prstenja, dakako. Budući da je ceremonijal obavljen izvan očiju javnosti još uvijek ne znamo tko je uhvatio svadbene bukete kada su ih mladenci tradicionalno bacali preko glava. Tako ne znamo tko će, prema vjerovanjima, biti naredni muški par koji će se vjenčati u Gospiću. Matičarka Katarina Župan profesionalno je obavila svoj posao. Stražari također. Danas sretno okončana priča ipak nema happy end. Strogi zatvorski sustav ne predviđa bračnim partnerima boravak u istoj kaznionici i jedan od mladenaca bit će prebačen u drugi zatvor. Tužno, jer tako neće moći konzumirati prvu bračnu noć. To je to.

L. O.