Prvo stručno vijeće vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola s prostora Gospićko-senjske biskupije

0

Otočac – Prvo stručno vijeće vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola s prostora Gospićko-senjske biskupije u novoj katehetskoj godini održano je 25. rujna u Srednjoj školi u Otočcu.

Nakon pozdrava domaćina, voditelja za srednje škole prof. Darija Košćaka, molitveno-meditativni uvod imala je Danijela Klepić. Predavanje “Pedagoško-psihološki preduvjeti u nastavci vjeronauka” održao je ravnatelj Prve osnovne škole iz Ogulina prof. Zvonko Ranogajec.

Na temelju iskustva posljednjih 20 godina ukazao je na pedagoške kompetencije koje su vjeroučiteljima potrebne da bi njihova interakcija u razredima u odgojno-obrazovnom procesu bila što je moguće uspješnija te ukazao na važnost pojedinih didaktičkih načela.

Voditeljica stručnog vijeća za osnovne škole prof. Ana Biondić, koja je prošlog ljeta s vjeroučiteljima Riječke nadbiskupije sudjelovala na edukacijskom seminaru o holokaustu u centru Yad Vashem u Izraelu dala je presjek nastanka moderne izraelske države, nastanka cionističkog pokreta i holokausta.

Nakon radionica i rasprave informacije iz Katehetskog ureda iznio je predstojnik vlč. Nikola Turkalj.

( BIB / IKA )