Quadom u betonski zid: 27-godišnjak teško ozlijeđen

0

Tijekom proteklog vikenda na području PU ličko-senjske evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Jedna prometna nesreća se dogodila jučer u 21.25 sati u Novalji kada je 25-godišnji državljanin Velike Britanije, upravljao lakim četverociklom (quad) riječke registracijske oznake, prilaznom cestom prema plaži Zrće i nije prilagodio brzinu kretanja te je izgubio nadzor nad četverociklom, prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u kameno betonski zid. Vozač je lakše ozlijeđen, dok je 27-godišnji putnik teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 60 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu kod 27-godišnjeg hrvatskog državljana (1.75 g/kg). Također je utvrđeno da upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije. On je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 248 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 33-godišnji državljanin Srbije upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH u trajanju od 1 mjeseca. 

L.O.