Radni sastanak za obnovu crkve u Kompolju

Jučer, 17. lipnja 2011. kod župne crkve Sv. Stjepana u Kompolju održan je važan radni sastanak a u vezi obnove ove crkve.

Naime projektno poduzeće T a b l i n u m iz Zagreba izradilo je za ovu crkvu opsežni projekt sanacije i kompletne obnove ove crkve. Ustanovljeno je da su zidovi potrebni saniranja. Stoga je bilo vrlo upitno kako početi i s čime početi s radovima na ovoj crkvi budući su sredstva s kojima se raspolaže samo od dobrovoljnih darova vjernika.

Nastavak ispod oglasa

Na današenjem sastanku na kojem su sudjelovali: upravitelj župe i generalni vikar mons. Tomislav Šporčić, koji je sastanak i sazvao i vodio, vlč. Mile Rajković koji je inače na bolovanju,arh. Boris Vučić, glavni arhitekt Tablinum-a iz Zagreba, predstavnici Regionalnog zavoda – konzervatorskog odjela u Gospiću arh. Dalibor Šušnjić, gdica Martina Ivanov, konzervator iz Gospića, g. Pave Bukovac u ime Izvođača radova i g. Milan Kranjčević, tajnik Županijske gospodarske komore iz Otočca dogovoreno da se radovi mogu raditi i to ovog ljeta izmjena krova, za koji je već nabavljen bakreni lim za svu površinu. Prije stavljanja krova izmjenit će se propala i nedovoljno kvalitetna drvena građa. Nakon što se postavi krov moglo bi se urediti svetište crkve, ako i kad za to bude sredstava.

( bib )