Rekorder iz Senja vozio s 2.38 promila alkohola u krvi, Slovenac divljao na A1!

Ilustracija

Tijekom vikenda (15. – 18. veljače 2019. godine) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirane su dvije prometne nesreće.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice.

Nastavak ispod oglasa

Za vikend na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 108 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 13 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Senju (2.38 g/kg) kod 55-godišnjeg hrvatskog državljana.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 236 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 51-godišnji slovenski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

L.O./PULS