Rekordna krađa stabala

S obzirom na uvjete na prometnicama zbog povremeno jake kiše, protekli vikend nije zabilježeno pretjerano puno prometnih nesreća, ali smo već javljali kako je, nažalost, jedna osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći na Ljubovu. PU ličko-senjska javlja o ukupno 13 prometnih nesreća, dva kaznena djela i jedan pronalazak minsko-eksplozivnih materijala.

Obje krađe dogodile su se na području Gospića, točnije nedaleko  od Ličkog Osika. Za razliku od uobičajenih krađa drveta, ovdje su igri pravi mali rekordi. Tako je u predjelu Novoselije posječeno i ukradeno 149 stabala hrasta. Rekord je evidentiran u selu Ćukovac gdje je ukradeno 240 stabala hrasta. U oba slučaja riječ je o krađi državne šume, odnosno Hrvatskih šuma.

Nastavak ispod oglasa

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Utvrđeno je ukupno 86 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća utvrđena brzina kretanja od 198 km/h izmjerena je u subotu, 3. listopada  na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, čvor Gospić, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 39-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom, splitske registracijske oznake. Kažnjen je novčanom kaznom. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu u Ličkom Osiku kod 58-godišnjaka iz Perušića (2.25 g/kg).

Netko „zaboravan“ ostavio je u Baškim Oštarijama, općina Karlobag,  pet  (5) ručnih bombi. Građanin koji ih je pronašao postupio je ispravno pozvavši policijske službenike da ih preuzmu i potom unište.

H.J.