Sakramentu Sv.Potvrde u Otočcu nazočio državni tajnik Stjepan Adanić

0

U prigodi blagdana Presvetog Trojstva u istoimenoj župi u Otočcu, danas u nedjelju 19.lipnja, je biskup Gospićko-senjski mons.dr. Mile Bogović udijelio je 68-orici učenika osmog razreda sakramente Svete Potvrde.

Među inima sakrament je primio i Tomislav Bićanić iz Dabra, kojemu je premijerka Vlade Jadranka Kosor bila i krsna kuma, a danas je bila i kuma na Sv. Krizmi preko svoja izaslanika državnog tajnika u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti mr.sc. Stjepana Adanića.

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor brine prvenstveno o djeci, starim i nemoćnim osobama i osobama koje su u potrebi. Upravo to i danas potvrđujemo, jer je premijerka bila krsna kuma Tomislavu Bićaniću, a taj kontinuitet i nastavlja, te sam ja u njeno ime bio na Sv.potvrdi – krizmi. Oduševljen sam i iznenađen dobrotom ljudi u Otočcu, uvijek mi je srce puno radosti kad dolazim u Otočac ili Gospić jer ovdje žive posebni ljudi, posebni Hrvati, koji posebno štuju naša hrvatska pokoljenja, i mišljenja sam da se njima i država treba na neki način odužiti.

– „Putem Zaklade Hrvatske za djecu koja pomaže obiteljima u teškim financijskim uvjetima, mi ćemo i Tomislavu koji će krenuti na daljnje školovanje u Rijeku preko zaklade pomoći kako bi završio školu. Zaklada za djecu Hrvatske sada stipendira preko 1500 učenika i studenata u Hrvatskoj, a ove godine ponovno raspisujemo natječaj za takve obitelji i učenike kako bi im omogućili školovanje, kako bi dobili kruh u ruke i kako bi mogli priskrbiti svojim budućim obiteljima a za opće dobro hrvatskome narodu“- kazao je u Otočcu državni tajnik Stjepan Adanić.

U okviru Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti postoji i Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata iz kojeg se ove godine stipendira preko 10.000 učenika i studenata, djece hrvatskih branitelja, tako da se putem tih dviju Zaklada pokušava zaokružiti jedna lijepa priča s kojom se pomaže hrvatskim obiteljima koje imaju materijalne probleme u svezi školovanja svoje djece, kazao je Stjepan Adanić.

Dražen Prša