Senj – 17. ekipno prvenstvo Hrvatske u elektroničkom pikadu

0

U Senju se od 21. do 23. svibnja održava 17.ekipno prvenstvo Hrvatske u elektroničkom pikadu. Ždrijeb za ekipno prvenstvo vodio je izvršni direktor HPS-a Branko Šubić, a prisutni su bili i predsjednik HPS-a Mate Vukoja, dopredsjednik Željko Đođo te tajnik Darko Plazek, član Izvršnog odbora HPS-a Predrag Penić, predsjednik Stegovno-natjecateljske komisije HPS-a Ivan Muža te predstavnik Pikado saveza Zagrebačke županije Davor Gregurić.

U predviđenom roku, do srijede 12. svibnja, u HPS su pristigle prijave za nastup na 17. ekipnom PH za ukupno 86 ekipa, tj. ukupno 564 igrača koji sačinjavaju te ekipe. Pri tome se prijavilo ukupno 70 ekipa u tri muške lige, te 16 u ženskoj ligi.

Ovdje treba pojasniti da se zbog formule kojom se vrši izračun broja ekipa koje svaki županijski savez ima pravo prijaviti na ekipno PH, tj. zbog zaokruživanja na decimale, dogodilo da je u 1. i 2. ligi bila moguća prijava po 25 ekipa.

U 1. ligi stigle su prijave za 23 od ukupno mogućih 25 ekipa, pri čemu su prije održavanja ždrijeba o nemogućnosti nastupa u Senju HPS obavijestile dvije ekipe iz Zajednice pikado klubova Sisačko-moslavačke županije.

U 2. ligi su stigle prijave za 25 ekipa, dakle maksimalni mogući broj. Tako su u prvu skupinu kod drugoligaša ždrijebane četiri ekipe, dok se u svim ostalim skupinama nalaze po tri ekipe.

U 3. ligi su stigle prijave za 22 od ukupno mogućih 24 ekipa, pri čemu dvije ekipe od ukupno pet koliko su imali pravo nije prijavio Pikado savez Splitsko-dalmatinske županije.

Kod dama se prijavilo ukupno 16 ekipa, a prijave su stigle iz ukupno sedam županijskih pikado saveza.

Pri ždrijebanju su pripomogli tajnik HPS-a Darko Plazek i predsjednik Mate Vukoja

Na kraju još jednom podsjećamo igrače da će se u petak 21. svibnja održati Warm Up turnir s početkom u 19,30 sati. Ukoliko bude dovoljan broj prijavljenih igrat će zasebno muški i žene, a u obje konkurencije će se igrati disciplina 501 MO.

U subotu u 9,30 je službeno otvorenje turnira, a u 10,00 započinju natjecanja po skupinama za dame te u tri muške kategorije. Turnir će u subotu trajati najdulje do 21,30 sati.

U nedjelju se s igranjem opet započinje u 10,00, a predviđeni završetak s proglašenjem pobjednika i svečanim zatvaranjem trebao bi biti oko 18,00 sati. Naravno, satnica je podložna promjenama.

I.B.