Senj – Koncert grupe Magazin

0

Večeras  u 22 h na Trgu Cilnica, nakon svečanog otvorenja 40. Međunarodnog senjskog ljetnog karnevela, koncert će održati grupa Magazin. Ulaz je slobodan.

Magazin je muzička pop-grupa porijeklom iz Splita. Nastali su krajem 1970-ih/početkom 1980-ih godina kao “Dalmatinski magazin”, da bi se kasnije preimenovali u “Magazin”. Prvu singl ploču s pjesmama “Školski dani” i “Uspomene toplog ljeta” objavili su 1979. godine pod imenom “Dalmatinski magazin”, a prvi album “Slatko stanje” objavljuju 1982. godine.

Kroz grupu je prošlo nekoliko pjevačica, između ostalih: Ljiljana Nikoloska i Danijela Martinović. Njegovali su mješavinu dalmatinskog i mediteranskog popa sa laganim pjesmama ležernijeg teksta, da bi danas prešli na balkanski etno-pop sa istočnjačkim motivima.

Brojni nastupi na festivalima, pogotovo na Splitskom festivalu, gdje debitiraju 1980. godine. 1983. na 23. “Splitu ´83” lansiraju jedan od svojih najvećih hitova – “Kokolo”. Na Euroviziji 1995. godine nastupaju s pjesmom “Nostalgija” s popularnom opernom pjevačicom Lidija Horvat Dunjko i osvajaju 6.mjesto. Pjesmom “Ne tiče me se”, za koju je snimljen i spot u režiji Zorana Peze, osvajaju prvo mjesto publike na festivalu Splitska fjera Split04 u Splitu.

Grupa Magazin večeras će zabavljati sve okupljene u Senju.!

Lika Online