Senjski pikadisti polučili uspjeh na domaćem terenu

„Grad Senj od sada mogu pozdravljati ne samo kao domaćina nego i kao partnera“, izrekao je predsjednik Hrvatskog pikado saveza Mate Vukoja tijekom svečanog zatvaranja 17.ekipnog prvenstva Hrvatske u elektroničkom pikadu održanog prošli vikend u Sportskoj dvorani „Robert Barbić Beli“ u Senju.

Prijašnjih godina je u gradu pod Nehajem državno prvenstvo održano već dva puta, a „vjerujemo da će od ove godine taj događaj u našem gradu postati tradicija“, istaknuo je senjski gradonačelnik Darko Nekić. Naime, u Senju je oformljen Pikado klub „Senj“ čiji su natjecatelji po prvi puta baš u svome gradu imali priliku nastupiti kao sudionici ekipnog  prvenstva Hrvatske. Klub broji pedesetak članova, a da su strast prema športu, promicanje pikado športa u Senju i Ličko-senjskoj županiji kao i samo druženje veliki motivi senjskim natjecateljima, doznali smo od predsjednika Pikado kluba „Senj“ Krešimira Lopca.

Nastavak ispod oglasa

Na 17.državnom prvenstvu u pikadu održanom u Senju sudjelovalo je 86 ekipa sa 564 igrača. Prvak Hrvatske u muškoj konkurenciji je ekipa Poseidon 2 iz Kaštel Kambelovca dok se kod žena najboljom pokazala zagrebačka ekipa Panda Argument. U 2. muškoj kategoriji pobjednik prvenstva je Dream Team Petrinja, a u 3. kategoriji ekipa Varaždin. Ekipa senjskog Pikado kluba „Fast food Ivana“ osvojila je 9.mjesto u 3.ligi u konkurenciji s još 22 ekipe.“ Prošli smo bolje od očekivanog i vrlo smo zadovoljni plasmanom na državnom natjecanju s obzirom da smo prvi puta sudjelovali.“ Drago nam je da je to bilo baš u Senju“, dodao je Lopac.

Organizatori ovog prvenstva bili Hrvatski pikado savez i Pikado klub „Senj“, a pokrovitelji Hrvatski olimpijski odbor i Grad Senj.

Anita Pišković