Siru sa Baških Oštarija reklama nije potrebna

Među brojnim OPG-ima, poduzećima i udrugama koje su najavile svoj nastup na skoroj priredbi „Jesen u Lici“ vidjet ćemo i štand s proizvodima sirane sa Baških Oštarija. Tamošnji Objekt za preradu mlijeka na gospodarstvu podrijetla dio je poduzeća „Vegium“ sa sjedištem u Karlobagu. Voditeljica objekta Lucija Tomljenović definirala nam je osnovne značajke farme i sirane čiji se dobar glas čuje sve dalje.

Lucija Tomljenović

-Trenutno proizvodimo 11 mlječnih prerađevina, od čega četiri vrste sira: svježi, škripavac, polutvrdi i tvrdi sir. U sklopu štanda poduzeća „Vegium“ već smo nastupali na Jeseni u Lici, a ovo je po prvi puta da ćemo svoj  asortiman predstaviti samostalno. Naše proizvode sada se može kupiti svakodnevno u Gospiću, u marketu „Zagi“, također u Karlobagu. Svježe proizvode dovozimo svaki drugi dan. Na farmi držimo 60 mlječnih krava vrhunske kvalitete, a takvi su i svi naši proizvodi, s ponosom ističe Lucija.

Nastavak ispod oglasa

Bolji poznavatelji mljekarske struke kako su mlječni proizvodi sa Baških Oštarijama u mnogo čemu slični svjetski poznatim sirevima iz Švicarske, Tirola, Alpa… Nadmorska visina veća od 900 metara, besprijekorno čist zrak, voda, i prehrana muznih krava svakako su dobitna kombinacija. U koju svakako valja uvrstiti i vrhunsku tehnologiju. Svi proizvodi sirane na Baškim Oštarijama ponosni su nositelji oznake „Lika Qualiti“. Jedini „mali“ problem je u tome što se svakako valja zapitati: koliko smo svjesni onoga što nam se nudi na dlanu???

M.S: