SKUPŠTINA ODGOĐENA Kustić: Molim odgodu još sedam dana u cilju deblokade županije

0

Današnja skupštine Ličko-senjske županije ponovno je završila odgodom na tjedan dana.

Naime, predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić ispričao se zbog zadnje odgode radi bolesti te izjavio: ,,Usuglašavamo još neke stvari u cilju deblokade rada županije, te molim da se ova Skupština nastavi u idući četvrtak“.

Župan Milinović: Svima bi trebala biti u interesu deblokada županije

Nakon odgode skupštine za riječ se javio župan Darko Milinović. Podsjetio je da je privremeno financiranje isteklo 1.lipnja i da 258 ljudi koji su ,,naslonjeni“ na proračun (Dom umirovljenika,Lira,Športski savez,Crveni križ…) neće dobiti plaće.

Milinović je rekao kako je dobro da je nastavak Skupštine zakazan za 13.lipnja kako bi se do 15.lipnja ipak mogle isplatiti plaće. Nadodao je kako ova blokada Županije traje predugo, te da je jučer izašao službeni podatak po kojem je LSŽ povukla najveću masu nepovratnih EU sredstava po glavi stanovnika. Kazao je kako za to nije zaslužan samo on i pročelnici, već i bivši saziv Skupštine.

,,Ministrica Žalac dopustila je odgodu potpisa ugovora koji je trebao biti potpisan u roku od tjedan dana, u iznosu od preko 4 milijuna kuna nepovratnih EU sredstava za primarnu zdravstvenu zaštitu; (DZ Otočac-2.5 milijuna kuna, DZ Gospić-115 000 kuna,
DZ Senj-1.100 000 kuna, DZ Korenica-259 000 kuna…)“ kazao je župan Milinović.

Skupština se nastavlja u iduću četvrtak u 14 sati.

L.O.