Smotra klapa u Senju oduševila publiku

0

U Senju je proteklog vikenda na Trgu biskupa dr. Mirka Ožegovića održana „Smotra klapa Senj 2011.“

Sa po dvije pjesme predstavile su se ukupno 22 muške  i ženske klape. Obje klapske večeri okončane su pjesmom „Da te mogu pismom zvati“ koju su svi sudionici Smotre zajednički otpjevali.

Oglas

Na ovogodišnjoj smotri nastupile su muške klape „Trabakul „iz Kostrene, „Jargola“ iz Paga, „Rab“ iz Raba, „Zvonimir“ iz Baške, „Kvarner“ iz Bakra, „Tić“ iz Triblja, „Teran“ iz Trviža, „Kondura“ iz Zadra, „Klis“ iz Klisa, „Škrljevo“ iz Škrljeva i „Gredelin“ iz Zagreba.

Brojne su bile i ženske klape, a senjskoj publici su se predstavile ženska klapa „Sozal“ iz Raba, „Kirice“ iz Grižana, „Sklad“ iz Bakra, „Trsat“ iz Rijeke, „Peružini“ iz Paga, „Volta“ iz Krka, „Roč“ iz Roča, „Senjkinje“ iz Senja,“ Stridone iz Štrigove“, „Mindula“ iz Okruga Gornjeg i „Mendula“ iz Kaštela.

Smotra klapa i ove je godine održana u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta M. C. Nehajeva, a pod pokroviteljstvom Ličko – senjske županije i Grada Senja. Smotru je službeno otvorio ličko – senjski dožupan Milan Krmpotić, dipl.ing., a riječi dobrodošlice i zahvale uputio je i zamjenik senjskog gradonačelnika Miroslav Prpić, dr.med.

A.P.