Specijalizacija župnih animatora na Baškim Oštarijama

0

U Domu duhovnih susreta u Baškim Oštarijama održan je od 17. do 23. srpnja tradicionalni ljetni susret i specijalizacija za župne animatore s prostora Đakovačko-osječke nadbiskupije, Zagrebačke nadbiskupije i domaće Gospićko-senjske biskupije.

U završnoj specijalizaciji prema programu projekta Ureda HBK za mlade, povjerenstva za pastoral mladih pojedinih (nad)biskupija kao i Salezijanske obitelji sudjelovalo je 55 animatora koji su time postali educirani župni animatori i dobili certifikat za rad s mladima i djecom u svojim župama. Najviše je animatora, njih 39, iz Đakovačko-osječke nadbiskupije na čelu s nadbiskupijskim povjerenikom za mlade vlč. Filipom Perkovićem, 10 mladih je bilo iz Gospićko-senjske biskupije s biskupijskim povjerenikom mons. Tomislavom Rogićem te šest animatora iz Karlovačkoga dekanata s vlč. Zoranom Grgićem.

U Baškim Oštarijama okupilo se šest instruktora, među kojima i voditelj projekta “Mladi za mlade” Marin Skoklev, te pet instruktora iz Đakovačko-osječke nadbiskupije: Margareta Gregić, Jelena Gilja, Valentina Sudić, Josipa Neretljak i Krešimir Šap. Dom duhovnih susreta se ponovno pokazao kao idealno mjesto za takve aktivnosti mladih. Voditelj vlč. Filip Perković, ističe zadovoljstvo uvjetima za rad, kao i hranom, vremenom i uslužnošću domaćina. Mladi Đakovačko-osječke nadbiskupije su nakon Velike u Požeškoj biskupiji prvi puta došli u Baške Oštarije a tijekom boravka posjetio ih je i pomoćni đakovačko-osječki biskup Đuro Hranić. Mladi su nakon znanja prethodno stečenih na pet vikend susreta po svojim biskupijama dobili završna specijalistička znanja koja će im koristiti u budućem radu u župama.

bib/ika