Susret katoličke mladeži u Zadru

Na susret mladih u Zadar iz Gospićko-senjske biskupije prijavio se veliki broj. Biskupijskom povjereniku za mlade mons.mr. Tomislavu Rogiću prijavilo se 333 kandidata. Mnoge župe iz naše biskupije organizirale su jednodnevni odlazak na susret.

U Zadru prvog dana susreta bilo je oko 30 tisuća mladih iz cijele Hrvatske. Isti su razgledati staru gradsku jezgru, crkve, muzeje te vidjeti različite kulturne i društvene znamenitosti grada Zadra, a na određenim punktovima po gradu i predstavljanja različitih crkvenih udruga i zajednica.

Nastavak ispod oglasa

Procesija s križem Godine mladih i zastavom susreta u 14 sati krenula je s Rive prema Sportsko rekreacijskom centru Višnjik. U 16 i 30 bila je molitva krunice koju su predvodili mladi iz naših metropolija, a potom i pozdravljene sve hodočasničke nad/biskupije, te je mladima svoju pozdravnu riječ uputio mons. dr. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i dr. Zvonimir Vrančić, gradonačelnik grada Zadra. Potom je uslijedila priprava za misno slavlje koje je počelo u 18 sati, a predvodio ga je mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup.
Po završetku misnog slavlja svi mladi uputili su se prema svojim autobusima ispred kojih su ih čekali njihovi animatori koji će ih povesti u župu.

Iz Otočkog dekanata preko 60 mladih

U mnoštvu mladih iz čitave Hrvatske, BiH-e i drugih zemalja i naši iz Otočca bili su uključeni u čitav program i u svečanoj procesiji od Sv. Donata i Sv. Stošije do sportskog centra – Višnjik radosno pjevali i moliti i tako svjedočili da smo kao kršćani radosni te želimo da naša radost bude potpuna .

To je mila osnova tema i geslo ovog tako upečatljivog susreta mladih naše domovine i gostiju.

Iz Otočkog dekanata na susretu je sudjelovao preko 60 mladih.

Napisao: Ivan Bižanović