Susret sakristana Gospićko-senjske biskupije

Susret sakristana Gospićko-senjske biskupije održan je subotu 10. ožujka u župi sv. Križa u Ogulinu. Okupilo se 25 sakristana i mežnara iz više župa Ogulinskoga, Otočkoga i Slunjskoga dekanata sa svećenicima.

Nakon pozdrava domaćina, ogulinskog župnika i dekana mons. mr. Tomislava Rogića i molitve Trećeg časa osvrt na dosadašnje biskupijske susrete sakristana dao je generalni vikar biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić.

Nastavak ispod oglasa

Nakon 2008., kada se održao prvi susret u Otočcu, ovo je četvrto okupljanje sakristana nakon dva susreta u Otočcu i jednog u Senju. Mons. Šporčić zatim je održao razmatranje na temu korizme, citirajući misli zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška i Papinu misao s audijencije na Pepelnicu. Mons. mr. Tomislav Rogić održao je zatim razmatranje na temu “Posluživati u okruženju svetog”. Na primjeru triju momenata iz Svetog pisma predavač je govorio o osobnom susretu s Bogom. Riječ je o Mojsijevu susretu s Bogom kod gorućeg grma, susretu proroka Izaije s Bogom te događaju na brdu preobraženja. Mons. Rogić poručio je da sakristan ne smije zaboraviti pet važnih stvari – da se u svom odgovornom poslu nalazi u svetištu, da služi Bogu, da ima svoje poslanje, da je primjer drugima i da obavlja dostojanstveno služenje. Susret je nakon rasprave završio kraćim euharistijskim klanjanjem s razmatranjem muke Isusove.

IB/ika