Svetkovina Krista Kralja

0

Danas 21.studenog, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu proslavljena je svetkovina Krista Kralja, a i zadnja nedjelja Crkvene godine. Euharistijsko slavlje predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije  i župnik otočki .

Blagdan Krista Kralja nam može pomoći  malo stvar popraviti, jer  izgrađuje most  prema „Adventu” i služi, ne samo za razmišljanje u ovom adventskom, predbožićnom vremenu, nego osobnom životnom odlučivanju, jesmo li postavili dobar životni kurs da dođemo do konačnog sjedinjenja s Bogom?

Oglas

Svetkovina koju slavimo želi nas potaknuti da zastanemo i otkrijemo koliko smo zahvaćeni od Krista Kralja. Zrači li naš kršćanski život snagom ljubavi koja isijava iz našega Spasitelja? Možemo li reagirati na sve izazove ljubavlju koja s neba silazi? Isus nas uvjerava da je to moguće i to pokazuje primjerom.

Zahvalimo Bogu za sve što smo dobra učinili u ovoj liturgijskoj godini, zatražimo oproštenje za sve trenutke u kojima smo bili daleko od njegove blizine i molimo njegovu pomoć da se Božja ljubav po našim djelima očituje u svijetu.

Krist Kralj i danas jednako snažno poručuje kako ništa ne može zamijeniti vlast i snagu ljubavi i opraštanja. Priklonimo se Kristu i pođimo za njim, jer njegova je pobjeda. Štogod bilo da bilo, ne zaboravimo da Krist Kralj vlada, Krist pobjeđuje, Krist kralj vječno kraljuje.

Danas  pod svetim Misama u 9 i 11 sati časna sestra mr.Veronika Popić – milosrdnica kratko je predstavila knjigu o sestri Žarki Ivasić „Mučenica svoga vremena „ koja je tijekom II.svjetskog rata bila bolničarka u bolnici Otočac, osuđena na smrt i strijeljanja 1946.godine uza zid kapelice Sv.Marije Magdalene na groblju u Gospiću, gdje joj tijelo i danas počiva.

Euharistijsko slavlje uveličao je mješoviti crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama i s.Krešimirom Vuleta.

Nakon svete Mise na oltar izloženo je Presveto Tijelo, a cijelo poslijepodne biti će euharistijsko klanjanje. U 17 sati sveta misa i svečano klanjanje Presvetom te završetak blagoslova.

( bib )