Temperature će rasti i do 30 stupnjeva, evo kad stiže nagla promjena

0

Pretežno sunčano te i dalje iznimno toplo za ovo doba godine, najviša dnevna temperatura na obali i otocima  od 21 do 25, a u unutrašnjosti između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Jutarnja magla moguća je osobito na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni, uz obalu te u gorju i jugozapadni.

Vrijeme tijekom tjedna

Iako u većini predjela ima jutros umjerene naoblake, novi tjedan počeo je pretežno sunčano. I u nastavku ponedjeljka prilike će biti većinom sunčane, temperature razmjerno visoke, do 29,30, osobito u unutrašnjosti. Vrijednosti UV indeksa bit će visoke u dijelu zemlje, čak 6, adekvatno se zaštitite od štetnog sunčevog zračenja.

Utorak će isto biti vrlo topao u kontinentalnim predjelima, s temperaturama i do 30, uz obilje sunca, i na kopnu i na moru.

Srijeda će biti nešto oblačnija na zapadu zemlje, pri čemu treba računati na mogućnost kiše ili kakav pljusak, većinom u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Temperature ipak malo niže.

Četvrtak isto oblačniji u unutrašnjosti, osobito u svome prvom dijelu, no u nastavku dana razvedravanje. Duž obale većinom sunčano.

Krajem tjedna ponovno stabilnije, toplo i vrlo toplo, prognoza je meteorologinje Tee Blažević, javlja N1.

L.O.