Tesla in Lika festival: Bogatim programom završen prvi dan na Baškim Oštarijama

0

U zaseoku Stupačinovo na Baškim Oštarijama sinoć je uspješno završen prvi dan Tesla In Lika festivala. Festival je osmišljen da privuče što veći broj aktivnih gostiju svih dobi u grad Gospić i mjesta u njegovoj okilici s ciljem predstavljanja ovoga područja kao vrlo pogodnog za sve vrste turizma.

Sve je započelo pričanjem bajki i legendi o vilama Velebita. Program za najmlađe pripremili su kostimirani glumci Perun Festa  i Zdenko Bašić. Lik Nikole Tesle utjelovio je Mario Paral, a nebo pod „Kizom“ obasjale su lampe u obliku teslinog tornja koje je za ovu prigodu izradila firma Lika svjetlo. U stankama između programa, svojim nastupom okupljene su zagrijali mladi gospićki glazbenici Ivana Rukavina i Dino Jelinić. Uz jastučiće za sjedenje i tople deke u još jednoj hladnoj ličkoj noći posjetitelji su imali priliku pogledati kratke filmove u organizaciji Smaragdnog Eco Film Festivala i Daniela Pavlića.

Novi sadržaji u sklopu ove manifestacije posjetitelje očekuju već danas od 9 sati na trgu Stjepana Radića u Gospiću. Tu će se održati natjecanje učeničkih skupina u robotici. Nakon toga slijedi predstavljanje električnog bicikla GREYP osnivača Mate Rimca, prezentacija robota od lego kockica te korištenje 5G tehnologije u mobilnim mrežama. Na trgu nas očekuje još i prezentacija lokalnih proizvođača iz sustava  Lika Quality uz mogućnost degustacije i kupnje proizvoda. Nešto kasnije posjetitelji će moći uživati u nastupu DJ-eva i KUD-ova, a večer je rezervirana za nastup Vatre i Pavela.

Cijeli program manifestacije pogledajte ovdje.

L.O./H.J.