„To je to“ ili „A je to“?

2

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović nakon sinoćnjeg izbornog fijaska te stranke na press konferenciji održanoj danas u Zagrebu najavio je svoje povlačenje s mjesta čelnika SDP-a. Milanović je svoje izlaganje završio izjavom “To je to! Što se mene tiče, neću se više kandidirati. Razmislit ću čime ću se baviti, ali sigurno se u životu neću dosađivati”.

TO JE TO – Račić poražen u svome selu!

Osim slogana “to je to” poveznica između Milanovića i Račića svakako ima još. Račić je unatoč tome što su mu pojedini lokalni mediji najavljivali saborsku stolicu, od HDZ-ovog kandidata Darka Milinovića doživio poraz i svome mjestu, u općini Lovinac, gdje, ako je suditi izbornom rezultatu parlamentarnih izbora broji zadnje mjesece na funkciji načelnika. Vrijeme će pokazati, no ostaje nam vidjeti hoće li se Hrvoje Račić na sljedećim lokalnim izborima kandidirati za mjesto načelnika općine Lovinac, na koje je zadnji puta došao uz pomoć HDZ-a.

Maras razočaran ostavkom Milanovića

Odlazak Zorana Milanovića sa mjesta predsjednika SDP-a svakako je najviše pogodio prvog čovjeka gospićkog SDP-a Nikolu Marasa. Ovaj inače dokazani “stručnjak”  za visoko školstvo i obrazovanje uopće, putem svoga Facebook profila gotovo proročki je napisao “Plakati ćete vi za Zoranom!” uz dodatak da se osjeća slobodno. Od čega, ili koga se to Maras osjeća slobodnim prosječnom čitatelju nije jasno. Svakako je jasno to da bi za Milanovićem mogao plakati upravo Maras kojemu je ovaj osigurao brojne privilegije i visoko 6. mjesto na listi za Sabor u IX. izbornoj jedinici unatoč dokazano lošim izbornim rezultatima. Sudbina Nikole Marasa na čelu gospićkog SDP-a je neizvjesna, ali sve upućuje na to da će maratonac Maras krenuti Zokijevim stopama. Šteta – za HDZ u Gospiću!

L.O.