U Brinju otvoren odjel za poludnevni boravak djece

Općina Brinje od danas je bogatija za još jedan društveni sadržaj. Prigodnom svečanošću otvoren je prostor Centra za pružanje usluga zajednici „Izvor“. Riječ je o  odjelu za poludnevni boravak  djece, kao podružnici Izvora iz Selca, o čemu je govorio ravnatelj   Centra „Izvor“ Nikica Sečen. Uz pomoćnicu ministra Maju Vučinić Knežević  ovoj je svečanosti nazočio i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović. Govoreći u ulozi domaćina načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić nije krio zadovoljstvo ovim, ali i dosadašnjim rezultatima vezanim uz skrb o djeci.

-Iz našeg skromnog proračuna izdvajamo za potrebe djece i učenika gotovo 20 posto. Prvi smo u našu školu i vrtić  uveli logopede, s čime se ne mogu pohvaliti niti veće sredine. Danas smo  otvorili poudnevni boravak za djecu, sadržaj koji nikada nismo imali. Prvašićima smo osigurali besplatne udžbenike, sufinanciramo nabavku udžbenika za obitelji sa dvoje i više djece, sufinanciramo prijevoz učenika srednjih škola za Otočac i Ogulin. Izgradili smo dva školska  igrališta, u Brinju i Jezeranama. Moram napomenuti vrlo korektnu suradnju sa  županom dr. Darkom Milinovićem. Ovo je treći puta da nas obilazi u kratkom vremenu. To znači da je dokazao da je najbolji župan, ali da i  mi svojim projektima zaslužujemo njegovu suradnju i pozornost. Različite su političke opcije u Brinju i Županiji, ali je naša suradnja svakako odlična, rekao je načelnik Fumić koji je također istaknuo podatak o dva nova projekta vrijedna 8 milijuna kuna za koje će  se sredstva izdvojiti iz fondova EU. Pomoćnica ministra Maja Vučinić Knežević zahvalila se svima koji su dali svoj obol pri otvaranju nove podružnice Izvora.

Nastavak ispod oglasa

-Hvala svima koji dajete svoj trud, svoje srce i koji ste jako senzibilizirani za pomake koji se događaju u socijali. Zahvaljujem načelniku Fumiću i županu Milinoviću na sjajnoj suradnji. Nastavite tako i dalje jer smo čuli koliko je ta suradnja uspješna i  učinkovita. Posebno bih pozvala medije da prate ovako dobre priče, a ne da se samo ističu ružne stvari kojih nažalost uvijek ima. Moram posebno zahvaliti kolegicama iz socijale koje su uređivale ovaj prostor, unijele u njega puno ljubavi i topline. Ovdje će djeca imati pravo na skrb i pomoć kao u velikim sredinama, istaknula je pomoćnica ministra Maja Vučinić Knežević. Župan dr. Darko Milinović nije dvojio kako Općina Brinje napreduje u svakom pogledu.

-Načelnik Fumić je spomenuo našu dobru suradnju. Ta se suradnja ogleda na mnogim poljima djelovanja i ja sa ovoga mjesta ponovno pozivam sve gradonačelnike i načelnike općina da zajedničkim snagama, idejama i projektima učinom boljim život na ovim prostorima. Načelniku Općine Brinje Zlatku Fumiću i njegovim suradnicima želim čestitati jer gotovo svakodnevno čine značajne pomake. Svako sa svoje razine čini najviše što može, počevši od obitelji, preko institucija, do načelnika i župana. Ako u Hrvatskoj nismo svi jedna velika i stabilna obitelj, onda nemamo niti rezultate koji se očituju u stalnom napretku. Ličko-senjska županija će sukladno svojim mogućnostima pratiti ovakve projekte, pri čemu ćemo više činiti novom financijskom reformom. Čestitam i vama iz Izvora jer ste tim simboličnim imenom izvor nove nade, zaključio je župan dr. Milinović koji ovakav projekt vidi kao način ostvarivanja prava na jednakost svakog djeteta, u svim sredinama.

M.S./H.J.