U Gospiću održan skup podrške osuđenim generalima

7

 

 

Oglas

GOSPIĆ –  Na središnjem Trgu Stjepana Radića okupilo se stotinjak građana prosvjedujući protiv presude izrečene generalima Gotovini i Markaču. Potom su prošli  gradskim ulicama pjevajući domoljubne pjesme, skandirajući pritom protiv  presude haškog suda, SDP-a i jugonostalgičara.

– «Oj hrvatska mati nemoj tugovati» i  «Soc-partijo komunjaro stara ti si kontra naših generala», bili  samo neki od napjeva koji su se mogli čuti tijekom prosvjeda  kojeg su inače  organizirali «fejsbukovci», bez uplitanja političkih stranaka i braniteljskih udruga. Mimohod je okončan kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima gdje su zapaljene svijeće i kazivane molitve za sve poginule u Domovinskom ratu i za uznike haškog tribunala. Među okupljenima je bio i potpredsjednik Vlade RH mr. Darko Milinović u pratnji gradonačelnika Grada Gospića Milana Kolića i mnogih branitelja.

– Slučajno sam doznao za ovaj skup i mimohod i odmah mu se priključio. Presuda i objašnjenje suda o zločinačkom pothvatu potpuno su neprihvatljivi. Ovdje je puno mladih ljudi, oni su ovo i organizirali, iako nisu niti mogli sudjelovati u Domovinskom ratu. Na svoj način i oni nose križ na svojim leđima, a to hrvatska država ne smije dopustiti. Danas sam ovdje jer smatram da je moja obveza biti dio ovog dostojanstvenog i mirnog mimohoda. Kao građanina Gospića, kao potpredsjednika Vlade RH i kao hrvatskog branitelja, rekao je mr. Milinović. Prosvjed i mimohod protekao je u dostojanstvenoj atmosferi i bez izgreda. Najviše pozornosti izazvao je transparent na čelu mimohoda «Život za te jer si heroj rata-Ante legendo»!!!

M. S.