U Gospiću u rad pušten uređaj za magnetnu rezonancu

4

GOSPIĆ – Puštanjem u rad uređaja za magnetnu rezonancu Opća bolnica Gospić svrstala se u red zdravstveni ustanova koje pacijentima pružaju sve osnovne dijagnostičke usluge. Ustvrdio je to i u svojem govoru ministar zdravstva i socijalne skrbi mr. Darko Milinović, pozvavši pri tome zaposlenike bolnice da kao i do sada daju sve od sebe i budu na ponos hrvatskome zdravstvu.

– Vi i vaš rad ste pod povećalom, kako  struke tako i politike, jer ovoje moj grad, ovdje sam stekao prva iskustva, ovdje sam bio u ratu i odavde sam s mjesta ravnatelja otišao voditi ministarstvo. Stoga od vas tražim da baš kao i sve ove godine budete dostojni svoje profesije, ovoga grada, županije i Hrvatske i da svojim radom potvrdite kako nije slučajno da je baš ova ustanova u teškim ratnim danima bila heroj u gradu heroju. Dobro ekipirani, s iskusnim i pomlađenim kadrom, sa svom potrebnom  vrhunskom opremom svakoga dana dokazujete status županijske bolnice, pa nema mjesta skepsi o nekakvom ukidanju ove vrlo važne  zdravstvene ustanove, rekao je između ostaloga ministar Milinović. U ime  bolnice okupljene je najprije pozdravila ravnateljica dr. Marija Vrkljan-Ilijevska zahvalivši ministru Milinoviću na svoj pomoći koju je ukazao, a da pri tome nije kršio kriterije svojega resora i struke. Gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić također se zahvalio ministru Milinoviću, njegovom Ministarstvu kao i cijeloj Vladi premijerke Jadranke Kosor koji i u ovim recesijskim vremenima na ovim prostorima uvijek imaju potporu građana. Župan Milan Jurković se podsjetio jednog razgovora s ministrom Milinovićem pa  je još prije dvije godine doznao da će Opća bolnica Gospić dobiti uređaj za magnetnu  rezonancu.

Oglas

– Tada  mi je ministar kazao da će ova bolnice uskoro dobiti taj vrijedan dijagnostički uređaj, ali je i rekao da će o svemu zadnju riječ dati struka. To se i dogodilo. Od danas više od tisuću ljudi sa ovih prostora, koliko ih je u prosjeku godišnje na magnetnu putovalo u Rijeku, Zagreb ili Zadar, ovaj će pregled izvršiti ovdje. Naši građani to svakako trebaju i zaslužuju. Najbolji stav o nekoj bolnici, o liječnicima i medicinskom osoblju jest stav pacijenata. Ova se bolnica u ratu i nakon rata dokazala u svakom pogledu i od mene kao župana zaslužuju samo riječi pohvale, rekao je između ostaloga župan Milan Jurković.

Novi jer uređaj vrijedan 12,3 milijuna kuna i za njegovo rukovanje je već ranije educiran zaseban stručni tim. Uz mnoge goste današnjoj su svečanosti bili nazočni državni tajnik Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi mr. Dražen Jurković, ravnatelj HZZO-a Tihomir Strizirep, biskup dr. Mile Bogović, predsjednik Županijske skupštine Petar Krmpotić, zamjenici župana prof. Ivica Mataija i Milan Krmpotić, zamjenici gradonačelnika Grada Gospića Marta Grgurić i Ivan Biljan, kao i brojni ravnatelji javnih poduzeća i ustanova. Novi je uređaj i sve djelatnike bolnice blagoslovio don  Anđelko Kaćunko.

M. S.