U Karlobagu proslavljen Dan općine i blagdan sv. Karla

0

Karlobag – Pred više od petsto ljudi večeras je svečano proslavljen Dan općine i blagdan sv. Karla. Riječ dobrodošlice svim okupljenima zaželjela je direktorica Tz Općine Karlobag Ivanka Šegota koja je najavila bogatu kulturnu i glazbenu večer.

Proslavu u Karlobagu otvorio je KUD “Sveti Karlo” iz Karlobaga, a sudjelovali su KUD-ovi iz Gospića, Otočca, Ličkog Osika i KUD Stijena iz Cazina koji je svojom izvedobom oduševio sve okupljene. Za glazbeni dio večeri pobrinuli su se TS Jedini iz Slavonskog Broda.

Oglas

Obilježavanje Dana općine započelo je jučer polaganjem vijenaca na glavnom križu na groblju sv. Karlo Boromejski.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u vjećnici Općine Karlobag dodjeljene su brojne nagrade i priznanja.

Zbog pružanja nesebične pomoći pri spašavanju života i imovine prizanje je dobila postrojba DVD “BAG”, za izniman trud uložen u radu udruge DŠR “Podgorci” posmrtno prizanje je dobio Niko Gazić, dok je zbog požrtvovnog i volonterskog rada pri spašavanju ljudskih života i imovine priznanje dobila Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Gospić.

Godišnja nagrada Općine Karlobag otišla je u ruke Hotela Zagreb, koji je pridonio razvoju i promociji turizma Općine Karlobag.

Za osvjedočeno prijateljstvo i svesrdnu pomoć građanima Općine Karlobag počasnim građaninom proglašen je dr. Mate Majerović, zamjenik ravnatelja KBC Zagreb i predstojnik Klinike za kirurgiju.

Uz pjesmu, ples, hranu, piće, proslava Dana općine potrajala je do dugo u noć….

H.J.