U Krasnu predane tromblonske mine i ručne bombe

0
Foto: MUP/Ilustracija

Policijski službenici PU ličko-senjske evidentirali su  unatrag 24 sata  četiri prometne nesreće i jedna predaja minskoeksplozivnih tvari.

Prometna nesreća  s ozlijeđenom osobom  dogodila se na području Novalje. U njoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Korenice i Novalje.

Krasna vijest stiže iz mjesta Krasno. Ondje je jučer  građanin dragovoljno predao tri tromblonske mine i dvije ručne bombe, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Kao i  uvijek do sada protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

PULS/L. O.