U nedjelju 31. Plitvički maraton

U nedjelju, 5. lipnja, na Plitvičkim jezerima će se po 31. puta trčati Plitvički maraton, u ktaegorijama maraton, polumaraton i utrku na pet kilometara trčati više od 2000 trkačica iz trkača iz 31 države s pet kontinenata.
U atletskom klubu CroRun ne kriju da je upravo Plitvički maraton „dragulj u kruni“ njihove serije od osam cestovnih utrka na atraktivnim lokacijama diljem Hrvatske.
„Plitvički maraton je jedna od najstarijih i sigurno naša najpopularnija cestovna utrka. Ove godine se održava već 31. put i ima veliku tradiciju i veliku popularnost ne samo u Hrvatskoj, nego u cijeloj regiji, pa i šire. Ove godine nam dolaze trkači iz 30 zemalja, jako puno trkača iz Mađarske, Italije, Slovenije, BiH, Srbije… Dolaze trkači s pet kontinenata. Utrka je vrlo popularna zbog ambijenta. Staza je uistinu lijepa jer prolazi kroz sam park, pokraj jezera, između jezera… i mnogi trkači dolaze prvenstveno zbog tog i takvog ugođaja“, kaže direktor utrke Robert Franjković.
Projekt CroRun zamišljen je kao spoj trčanja i turizma, odnosno upoznavanja prirodnih ljepota Hrvatske, pa se ove godine očekuje i bitan iskorak u organizaciji Plitvičkog maratona.
-Trudimo se u svakom pogledu što više izaći u susret trkačima, u suradnji s Nacionalnim parkom Plitvička jezera čiju veliku podršku imamo i koji je glavni sponzor, glavni pokrovitelj i nositelj ove kompletne priče. Vjerujemo da će se i maratonci i polumaratonci i trkači na pet kilometara dobro osjećati i biti zadovoljni s novitetima, kao što su dječje utrke, odnosno utrke osmoškolaca i vrtićke djece, dan prije samog Plitvičkog maratona. One počinju u subotu u 18 sati. Novost je i to da će u sklopu maratonske utrke biti i utrke štafeta. Svatko je mogao prijaviti četveročlanu ekipu i pretrčati maraton na taj način, dodaje Franjković.
Dječje utrke startaju u subotu, 4. lipnja u 18 sati ispred sportske dvorane u Mukinjama. Djeca predškolskog uzrasta trčat će 100 metara, a osmoškolci od 200 do 900 metara.
Start maratona (42.195 metara) i polumaratona (21 km) je u nedjelju, 5. lipnja u 9 sati u ŠRC Mukinje na Plitvičkim jezerima, a na istom mjestu je i cilj utrke. Start utrke na 5 km – „Pokret za radost“ je u 9:15 sati.
Organizatori pozivaju sve sudionike 31. Plitvičkog maratona da startne pakete preuzmu u dvorani ŠRC Mukinje u sljedećim terminima: petak, 3. lipnja od 15 do 20 sati, subota, 4. lipnja od 10 do 21 sat i nedjelja, 5. lipnja od 6 do 8 sati.

Dražen Prša

Nastavak ispod oglasa