U Novalji uhićeni dileri iz Velike Britanije, kaznena prijava za operatera zip-linea iz Rudopolja

U protekla 24 sata (2./3. srpnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, pet prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom iz Bregane zbog osnova sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Nastavak ispod oglasa

Sumnjiči se da 20. lipnja 2019. godine u Rudopolju, nije postupio po tehničkim pravilima i propisima o zaštitnim mjerama dok je radio kao operater na polaznoj platformi adrenalinskog spusta zip-line u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, koncesionara turističke agencije sa sjedištem u Samoboru, budući se nije uvjerio da se na siguran način može izvršiti spuštanje 40-godišnjaka iz Sesveta, kojom prilikom su 40-godišnjak i 38-godišnjakinja iz Sesveta prilikom spuštanja zadobili teške tjelesne ozljede.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

O događaju je odmah izvješten inspektor rada državnog inspektorata, koji je nakon inspekcijskog nadzora Rješenjem zabranio obavljanje radnih postupaka, dok se ne otklone nedostaci.

Policijski službenici su tijekom jučerašnjeg dana u Novalji dovršili kriminalistička istraživanja nad 36-godišnjim i  27-godišnjim državljanima Velike Britanije zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U sklopu kriminalističkog istraživanja od istih je oduzeto 38,4 grama kokaina, 102,9 grama ketamina, 10,3 grama MDMA, 171 komad tableta ecstasy, vaga za precizno mjerenje i novac.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je droga namijenjena za daljnju preprodaju, te su osumnjičene osobe uhićene i u zakonskom roku predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske uz kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Novalje. U njima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području  Korenice, Karlobaga i Novalje.

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

L.O./PULS