U NP Plitvička jezera potpisan Ugovor o provođenju projekta Integralnog upravljanja kvalitetom u Lika destinaciji

0

U hotelu „Jezero“  u Nacionalnom parku Plitvička jezera jučer je potpisan Ugovor o provođenju projekta Integralnog upravljanja kvalitetom u Lika destinaciji. Kako je poznato, brendiranje Lika destinacije započeto je 2015. godine kroz projekt INTEGRA LIKA 2020. Projekt je pokrenuo LAG Lika a sada ga operativno provodi Klaster Lika Destination.

Kako bi se napravio značajniji iskorak u mjerenju kvalitete razvoja održive destinacije, Nacionalni park Plitvička jezera i Klaster Lika Destination potpisali su ugovor s tvrtkom Feel IQM o provođenju projekta IQM Destination Lika. Kroz ovaj projekt, u koji će biti uključeno stotinjak dionika iz Lika destinacije, uspostavit će se mjerljivi sustav razine kvalitete usluga, ponude Nacionalnog parka, kao i same destinacije, pri čemu će se kroz individualnu edukaciju samih dionika podići sadašnja razina kvalitete u destinaciji, čime će Lika destinacija biti prepoznatljivija na turističkom tržištu.

Današnjem događaju prisustvovalo je oko 80 predstavnika zaštićenih područja prirode, privatnih iznajmljivača, vlasnika restorana, hotela, kampova, turističkih zajednica, poljoprivrednih proizvođača i drugih dionika turističkog sektora Lika destinacije.

Ovaj  pilot projekt započeo je na Lošinju, destinaciji koja je 2015. godine dobila UNWTO nagradu za inovaciju i kreativnost, treće mjesto u svijetu.

L.O.