U organizaciji HDZ-a u Otočcu obilježena 24. godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana 

0

Na današnji dan, 10. prosinca 1999., umro je dr. Franjo Tuđman, prvi hrvatski predsjednik i predsjednik HDZ-a.

Tim povodom HDZ u Otočcu organizirao je obilježavanje 24. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika, kojom prigodom su istome nazočili mnogobrojni članovi HDZ-a s područja Gacke doline, predvođeni članom Predsjedništva HDZ i predsjednikom ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Ernestom Petryjem.

Oglas

U odavanju počasti uz brojne članove gradske organizacije HDZ-a Otočac, članove zajednica i MHDZ-a, svijeće kod Spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata zapalili su i potpredsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Branislav Šutić, predsjednik GO HDZ-a Otočac Kristijan Bakarić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić te tajnik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Ivica Radošević, dok je molitvu predvodio otočki župnik don. Goran Antunović.

Nakon molitve nazočnima se obratio Ernest Petry:

“Doktor Franjo Tuđman je razina iznad politike i političkih stranaka i dok je hrvatskog naroda nadamo se da ćemo uvijek štovati ime, lik i djelo dr. Franje Tuđmana jer bez njega zasigurno ne bismo imali svoju neovisnost. Treba se naravno spomenuti i svih hrvatskih branitelja koji su svoje živote utkali u neovisnost naše države i kojima ćemo mi iz HDZ-a uvijek odavati počast”- izjavio je župan Petry.

Uz današnje odavanje počasti u Otočcu, počast predsjedniku Tuđmanu u organizaciji HDZ-a organizirana je diljem cijele Ličko-senjske županije, pa je tako u jutarnjim satima odana počast u Senju, Lovincu, Korenici itd., dok će se u Gospiću počast paljenjem svijeća odati večeras u 18:40 sati kod biste predsjedniku Tuđmanu, nakon koje će se s početkom u 19:00 sati služiti misa u gospićkoj katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije.

L.O.