U Otočcu održan Uskrsni doručak i turnir u tucanju jaja

0

Otočac je jučer bio domaćin prve manifestacije Uskrsnog doručka i turnira u tucanju jaja, koju su organizirali Turistička zajednica Grada Otočca, Župa Presvetog Trojstva i udruga umirovljenika iz Otočca. Nakon svete mise, mnoštvo ljudi, posebno djeca, okupilo se kako bi sudjelovalo u ovoj jedinstvenoj blagdanskoj proslavi.

Štandovi su bili prepuni uskrsnih delikatesa – od obojenih jaja, šunke, sira, mladog luka i rotkvica do domaćeg kruha i raznih kolača i slastica. Sve potrebne namirnice osigurala je Turistička zajednica, dok su za pripremu i dijeljenje hrane bili zaduženi članovi udruge umirovljenika, koji su svojom vedrinom i trudom dodatno obogatili ovu manifestaciju.

Oglas

Osim gastronomske ponude, održan je i turnir u tucanju jaja, koji je privukao i djecu i odrasle. Turnir je bio podijeljen u tri kategorije, a pobjednici su nagrađeni atraktivnim nagradama. Maria Abramović u kategoriji žena, Hrvoje Mudrovčić u kategoriji muškaraca i Franka Bukovac u dječjoj kategoriji, odnijeli su pobjedu u svojim kategorijama i osvojili vrijedne nagrade.

Cilj manifestacije bio je predstaviti bogatu gastronomsku ponudu tradicionalnih uskrsnih jela te oživjeti i promovirati uskrsne običaje među stanovnicima i gostima Otočca. Ova manifestacija također je poslužila kao prilika za druženje i zajedništvo, gdje su se članovi udruge umirovljenika, uz blagdansku trpezu, zabavili plesom ličkog kola i pjevanjem domaćih pjesama, što je dodatno uveselilo sve prisutne.

L.O.