U prometnoj nesreći ozlijeđena dva vatrogasca!

0

Na državnoj cesti D1 pred naseljem Rudanovac noćas u 1 sat i 29 minuta Policijska postaja Korenica dojavljuje dežurnoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi Plitvička Jezera da je na toj dionici na ulazu u mjesto Rudanovac iz smjera Zagreba došlo do slijetanja osobnog vozila koje se zaustavilo i ukopalo u zemlju te da se u njemu nalaze tri osobe koje ne mogu izaći iz vozila. Vatrogasci JVP Pl. Jezera odmah izlaze na intervenciju sa tri vatrogasca u navalnom vozilu i dolaze do mjesta nesreće za nekoliko minuta.

Po dolasku na mjesto događaja u vozilu koje je sletjelo s ceste u šumu i zabilo se u zemlju vatrogasci JVP Pl. Jezera nalaze tri osobe, inače članove DVD-a Plitvička Jezera, koji ne mogu izaći iz vozila i koji su pri svijesti, te ih izvlače iz vozila otvaranjem vrata deformiranog vozila uz pomoć hidrauličkog razvalnog alata.

Nakon izvlačenja unesrećenih iz vozila od kojih je jedan teže povrijeđen, a jedan lakše, predani su ekipi hitne medicinske pomoći. Vatrogasci koji su stigli u pomoć unesrećenima, isključili su struju na unesrećenom vozilu te se vraćaju u bazu u 3 sata i 15 minuta.

L.O./JVP Pl. Jezera