U Utočištu za medvjede u Kuterevu: „Bez mobitela, molim!“

0

Među brojnim posebnostima Utočišta za medvjede Kuterevo u razgovoru s voditeljem Ivanom Crnkovićem Pavenkom doznajemo jedan detalj malo poznat široj javnosti.

-Prije nego li sve dogovorimo s našim budućim volonterima uoči dolaska postavljamo, za današnje vrijeme pomalo neobično pitanje: Možete li tijekom tri tjedna boravka kod nas zaboraviti na Internet i društvene mreže? U Kuterevu živimo jedan drukčiji, opušteniji život, život u skladu s prirodom  i nikome ovdje ne treba poplava informacija i dopisivanja. U slučaju da netko iz posebnih razloga mora do mobitela ili tableta, u tom slučaju imamo posebnu ostavu gdje se tijekom dana pohranjuje sva ta komunikacijska tehnika. Zamislite samo opuštajući izlet u okolnim Velebitskim šumama gdje netko od nas dan provede na laptopu, tabletu ili mobitelu? Mi se u Kuterevu ne borimo protiv modernizacije komuniciranja i  informiranja, ali neka granica u tom smislu mora postojati, naglašava voditelj Utočišta za medvjede Pavenka.

U Kuterevu trenutno borave dva mlada Nijemca koji su odmah pri dolasku u Kuterevo odložili mobitele i ostalu tehniku i prepustili se iskonu ovoga dijela Velebita.

M. S.