U Županiji potpisani Ugovori za unaprjeđenje lovstva

0

U Kabinetu župana ličko-senjskog  održano je danas potpisivanje Ugovora o sufinanciranju unaprjeđenja i razvoja  lovstva na području Ličko-senjske županije u 2018. godini. Navedene potpore odobrene su sukladno Pravilniku o provedbi Programa razvoja i unaprjeđenja lovstva na području Ličko-senjske županije 2013. – 2020., a temeljem Javnog poziva za  korištenje sredstava za unaprjeđenje i razvoj lovstva u 2018. godini. Župan dr. Darko Milinović s najbližim suradnicima primio je predstavnike 15 lovačkih društava i koncesionara,  na čelu s tajnikom Županijskom lovačkog saveza Milom Ugarkovićem. Tom prigodom župan je istaknuo važnost lovstva na ovim prostorima.

-Želim vam zahvaliti za razumijevanje koje ste iskazivali i u vrijeme kada nije bilo dovoljno sredstava da bismo podmirili dugovanja prema vama. Županija je  ove godine isplatila sva dugovanja u iznosu od 1,3 milijuna kuna. Za provedbu ovog Javnog poziva Proračunom Ličko-senjske županije za 2018. godinu osigurano je ukupno 570 tisuća kuna, za provedbu Mjere 1: Stvaranje uvjeta za dobrobit divljači i lovačkih pasa (60% osiguranih sredstava); Mjeru 2: Razvoj fonda divljači u lovištima (20% osiguranih sredstava) i Mjeru 3: Promocija Ličko-senjske županije kao lovne destinacije (20% osiguranih sredstava). Zahvaljujem vam i na potpori koju ste uvijek davali meni i ovoj Županiji. Vi ste nositelji lovstva u našoj županiji, grani gospodarstva koja se još širi. Dolaze nam mnogi lovci iz drugih dijelova Hrvatske, iz cijele Europe. Uz to ste i ekolozi koji skrbe o flori i fauni, velikom bogatstvu i potencijalima ovog dijela Hrvatske. Puno puta smo se čuli telefonom, održali kraće sastanke i u tom smislu vam i dalje stojim na raspolaganju, rekao je župan Milinović nakon čega su ga lovci pozdravili pljeskom.

U ime lovaca na dosadašnjoj suradnji i pomoći koju lovci imaju od strane Ličko-senjske županije zahvalio se tajnik ŽLS Mile Ugarković.

-Nastojat ćemo kao i do sada skrbiti o divljači i poboljšavati naše lovno-gospodarske osnove. Ova sredstva su nam više nego li korisna jer ćemo pomožu njih naše lovstvo podići na još višu razinu. Župan dr. Darko Milinović je ispoštovao sve što smo se dogovarali, pomagao nam kada je trebalo i uvijek nam bio na dispoziciji, zaključio je tajnik Mile Ugarković. Od ukupno 15 lovačkih društava njeg devet prijavili su se na više od jedne Mjere za unaprijeđenje lovstva.

M.S.