UDRUGA VOLIM HRVATSKU: Podjela letaka podrške domaćoj hrani na hrvatskim tržnicama

Protekle subote se u organizaciji područnih koordinacija nadstranačke udruge „Volim Hrvatsku“, organizirala podjela letaka na  tržnicama dvadesetak hrvatskih gradova. Cilj ove inicijative je bio ukazati na opasnosti u kojima će se naći naši proizvođači domaće hrane, u slučaju da uđemo u Europsku uniju.

Nastavak ispod oglasa


Iz Bruxellesa su nam već zabranili prodaju sira i vrhnja,a postoje i dokumenti o ograničavanju sadnje vinove loze i maslina. Veliki problem će se, u slučaju ulaska u EU također stvoriti i sa uvoznim kvotama koje će na naše tržište dovesti proizvode koji će ljude privlačiti niskim cijenama, ali ne i dovoljnom razinom kvalitete.

Neumorni aktivisti ove udruge su od ranih jutarnjih sati radnicima i kupima na tržnicima dijelili letke s natpisom :

„POVRĆE IZ VRTOVA I SIR I VRHNJE NAŠIH KUMICA SU ZDRAVI. OTROVAN JE ODNOS KORPORACIJA I POLITIČARA“

Podjela letaka se istovremeno odvijala u dvadeset hrvatskih gradova: Dubrovniku, Visu, Supetru, Splitu, Trogiru, Omišu, Kaštelima, Ogulinu, Rijeci, Puli, Labinu, Zagrebu, Velikoj Gorici, Ivanić-Gradu, Sesvetama, Virovitici, Čačincima, Slavonskom Brodu, Našicama i Osijeku. U ovom članku donosimo samo mali dio slika s podjele, a sve slike možete vidjeti na internetskoj stranici udruge pod: www.volim-hrvatsku.hr


„Udruga Volim Hrvatsku se od samih početaka zalaže za očuvanje naših autohtonih proizvoda te želimo dati i ovim putem podršku našim ljudima koji žive od prodaje domaće hrane. Želimo potaknuti kod svih ljudi u Hrvatskoj svijest da je naša hrana zdrava i da to trebamo sačuvati kao naše najveće blago, a ne sustavno popuštati pred ucjenama političara novog europskog i svjetskog poretka, koji sa vrlo sumnjivim pokrićem i izgovorom zagovaraju GMO.“, izjavio je na upit o ovoj akciji predsjednik udruge „Volim Hrvatsku“, Roko Šikić te dodao:

„Borba protiv ulaska u EU je ujedno i  borba za suverenu, slobodnu i zdravu Hrvatsku!“

TEKST: Robert Špehar

SLIKE: Volim Hrvatsku