Ukradeno nekoliko mobitela, kofer, novčanik, laptop…

U protekla 24 sata (20./21. kolovoza 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, jedna prometna nesreća i jedna dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.

Jučer u dva kluba na plaži Zrće, nepoznati počinitelji su iz otvorenih torbica otuđili mobitele u vlasništvu 20-godišnje državljanke Velike Britanije i 25-godišnjakinje iz Pule, dok je u Novalji iz otključanog automobila slovenske nacionalne oznake otuđen glazbeni uređaj DJ kontroler, kofer s odjećom, novčanik s osobnim dokumentima i novcem, prijenosno računalo i mobitel u vlasništvu 59-godišnje slovenske državljanke.

Nastavak ispod oglasa

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

Jučer je građanin s područja Novalje dragovoljno predao automatsku pušku i 665 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Zaticanje mlađih od 16 godina poslije 23 sata bez pratnje

U cilju suzbijanja generatora nasilja među djecom i mladima, jučer su policijski službenici Policijske postaje Senj zatekli u Senju 6 osoba mlađih od 16 godina poslije 23 sata koji su bili bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe od povjerenja. 

Cilj ovih aktivnosti je održati povoljno stanje sigurnosti, smanjiti mogućnost neprihvatljivog i rizičnog ponašanja djece i mladih te ih usmjeriti prema pozitivnim i društveno prihvatljivim vrijednostima.

-Apeliramo na sve mlađe osobe da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe, druge osobe ili imovinu te da poštuju zakonske propise. Isto tako, pozivamo i sve zaposlenike ugostiteljskih objekata, kioska, trgovina i kladionica da se pridržavaju propisa kojima je regulirano pružanje, odnosno zabranjeno pružanje usluga mlađim osobama, primjerice prodaja alkoholnih pića, duhanskih proizvoda, omogućavanje klađenja i slično, priopćeno je iz PU ličko-senjske.

L.O.